Veel gestelde vragen

Snel naar

Hoe word ik lid?

Je kan gratis lid worden aan de uitleenbalie van de bibliotheek. Breng daarvoor je identiteitskaart mee. Je ontvangt een persoonlijke lenerskaart of je kan je elektronische identiteitskaart als lenerskaart gebruiken.

Als je je lenerskaart verliest, betaal je 3 euro voor een nieuwe lenerskaart of kan je gratis omschakelen naar je elektronische identiteitskaart.

Wat kan ik ontlenen? Hoe lang?

De bibliotheek heeft een ruim aanbod aan materialen, die je gratis kan uitlenen. Voor een cd betaal je 0,50 euro leengeld, voor een dvd betaal je 1 euro leengeld. 

De gedrukte materialen, gezelschapsspellen en cd's kan je drie weken houden. Dvd's lenen wij uit voor een periode van twee weken. Verlengbare materialen kan je maximaal 3 keer verlengen (tot maximaal 12 weken), voor zover de materialen niet door andere leners zijn gereserveerd.

Wist je trouwens dat je niet alle materialen kan uitlenen? 

Naslagwerken, kranten en het laatste nummer van elk tijdschrift kan je enkel ter plaatse raadplegen. 

Wanneer moet ik mijn materialen binnenbrengen?

Bij elke uitlening ontvang je een uitleenticket, waarop de uitgeleende objecten worden vermeld met hun respectievelijke vervaldatum. Wil je boete vermijden, hou dan goed de vervaldata op je uitleenticket in het oog. Controleer ook altijd of de nodige verlengingen zijn gebeurd.

TIP 1: Jouw ontleningen met de vervaldata kan je ook raadplegen via Mijn Bibliotheek. Daar kan je je bibliotheekmaterialen ook online verlengen.

TIP 2: Geef aan de infobalie je e-mailadres op. Dan ontvang je drie dagen voor je je bibliotheekmaterialen moet inleveren een inleverattentie per e-mail.
Let op: Deze inleverattentie is een extra geheugensteuntje. Het blijft jouw verantwoordelijkheid om geleende materialen op tijd weer in te leveren, ook wanneer je de e-mail om welke reden dan ook niet goed ontvangt.

De bib is gesloten. Kan ik toch nog materialen terugbrengen?

Dankzij de inleverbus kan je 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bibliotheekmaterialen inleveren.

Opgelet! Dit is geen intelligente inleverbus, de materialen worden de volgende werkdag door ons ingenomen. Deze werken zijn dus dan pas van je kaart verdwenen.

Kan ik de ontleende materialen nog iets langer houden?

Aan de uitleenbalie, via Mijn Bibliotheek, via e-mail of telefonisch kan je bibliotheekmaterialen maximaal 3 keer verlengen. De totale uitleenperiode van 12 weken kan je niet overschrijden. Gezelschapsspellen kunnen slechts 1 keer verlengd worden.

Materialen die door andere leners zijn gereserveerd, kan je ook niet verlengen.

Klik hier voor ons dienstreglement (opgelet, dit reglement verandert vanaf 1 september 2021).

Privacyverklaring bibliotheeksysteem