Maatregelen tegen verspreiding Covid-19 (Corona)

Op donderdag 12 en vrijdag 27 maart kwam de Nationale Veiligheidsraad bijeen. Ze beslisten over een aantal maatregelen om de verspreiding van het Covid-19-virus (Corona) in ons land tegen te gaan. Ook de gemeente Melle neemt haar voorzorgen en beperkt haar dienstverlening. Onderstaande maatregelen gelden voor de bibliotheek en dit (voorlopig) tot 19 april

De dienstverlening van de bibliotheek wordt op een alternatieve manier verdergezet.

Had je graag een werk ontleend in de bib dan kan je je bestelling doorgeven via mail naar bibliotheek@melle.be (dit voor alle werken van de hoofdbibliotheek en de uitleenpost die momenteel aanwezig zijn). Het personeel legt vervolgens je bestelling klaar in de hoofdbibliotheek ten vroegste tegen de dag erna. Je zal het gereserveerde kunnen afhalen tussen 14 en 17 uur, op elke weekdag in de hoofdbibliotheek (de bib is gesloten dus gelieve aan te bellen om je bestelling op te halen).

Opgelet! Boeken die niet zijn ingeleverd houden wij 2 dagen in quarantaine, dus die kunnen niet worden aangevraagd.

De leeszaal blijft de hele periode gesloten en ook in het weekend blijft de bib dicht.

Kan ik mijn materialen inleveren via de inleverbus?
Ja, dit kan nog steeds (zowel in de hoofdbibliotheek als in 't Lijsternest). De bibmedewerkers maken de inleverbus dagelijks leeg en halen het materiaal van je kaart.

Ik kan mijn materialen niet inleveren via de inleverbus. Wat moet ik doen?
Geen zorgen, wij hebben sowieso alle materialen (met vervaldatum tussen 1 maart en 30 april) verlengd tot 4 mei. Je kan dit nakijken via Mijn Bibliotheek.

Wordt er telaatgeld aangerekend?
Nee, wij hebben al het uitgeleende materiaal (met vervaldatum tussen 1 maart en 30 april) verlengd tot 4 mei. Je kan dit nakijken via Mijn Bibliotheek.

Moet ik mijn materialen zelf verlengen?
Nee, wij hebben dit voor jou gedaan. Alle uitgeleende materialen (met vervaldatum tussen 1 maart en 30 april) werden verlengd tot 4 mei

Wat met de activiteiten die gepland stonden in maart en april?
Voorlopig werden alle activiteiten in tot april afgelast.

En niet te vergeten: hou het veilig en draag zorg voor elkaar.