Dokter Bie Bliotheek en Geertrui

Dokter Bieke Bliotheek, zeg maar Bie, is dé boekendokter van dienst! Samen met bibliotheekmedewerkster Geertrui, of soms wel streep-trui, stip-trui, sneeuw-trui of ook wel eens bloem-trui, beleeft ze dolle avonturen in de bibliotheek van Melle.

In de bibliotheek is er soms wel eens een boek in nood. Soms draagt men niet goed zorg voor de boekjes. Een andere keer blijft een boek toch wel lang weg. Of nu en dan staat er wel eens een boek verkeerd, oeps! Gelukkig staat bibliotheekmedewerkster Geertrui paraat om alle problemen netjes op te lossen! De boekendokter Bieke helpt maar al te graag mee!

Aflevering 1

Oh nee, er is een probleem met een boek! Het heeft dringend een operatie nodig. Tijdens een schoonheidsslaapje droomt het boek over het moment dat het in de bibliotheek terechtkwam.

Aflevering 2

Oh nee, een boek mist zijn broertje! Wat is er toch mis? Dokter Bliotheek gaat op onderzoek uit. Gelukkig is bibmedewerkster Stip-trui, euh Geertrui, er om te helpen.

Aflevering 3

Oh nee, de DVD 'Frozen' voelt zich niet thuis! Wat zou de oorzaak zijn? Sneeuw-trui, euh, Geertrui schakelt de hulp in van Dokter Bie Bliotheek. Samen speuren ze naar een oplossing.

Aflevering 4

Dokter Bie brengt haar boeken terug naar de bib. Bloem-trui, ik bedoel Geertrui zet ze maar al te graag op hun plaats. Ga mee op bib-rondleiding!

Extra informatie voor leerkrachten

Genieten jullie van de avonturen van Dokter Bieke en Geertrui? Maken jullie ook van lezen een feest in de klas? Maak gerust een kiekje en stuur door naar bibliotheek@melle.be. Misschien belanden jullie wel op onze sociale media!

Facebook: Openbare Bibliotheek Melle
Instagram: bibmelle

Bie Bliotheek en Geertrui