Boek Nederlands

De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2

Linda Verstraten (samensteller)
+1
De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2
×
De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2 De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2

De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2

Linda Verstraten (samensteller)
Bloemlezing van literaire Nederlandse teksten voor anderstalige cursisten Nederlands (NT2 niveau 3).
Titel
De omgevallen boekenkast : bloemlezing NT2 / samengest. door Linda Verstraten
Samensteller
Linda Verstraten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boom, 2004
157 p.
ISBN
90-8506-028-1

Besprekingen

Een bloemlezing uit de Nederlandse literatuur van 22 verhaalfragmenten en gedichten vanaf 1930 met het doel om NT2 (Nederlands voor anderstaligen)-cursisten van niveau 3 te enthousiasmeren voor Nederlands leeswerk op niveau. De leesstof is oplopend in moeilijkheid, beginnend bij Armando, eindigend bij Elsschot. De leesbaarheid van de teksten heeft meer prioriteit dan de literaire keuze. Elk hoofdstuk is opgebouwd volgens een zelfde stramien: eerst een stukje over de schrijver en zijn werk en soms over de inhoud van de tekst. Plezier in lezen staat voorop, niet elk woord hoef je te begrijpen. Enkele begrippen en woorden worden toegelicht in de verklarende woordenlijst. Tot slot vragen en opdrachten; ook spelling en meningvormende spreekopdrachten. Een antwoordenlijst maakt naast klassikaal, ook zelfstandig werken haalbaar. Soms wel veel tekst, weinig wit, op een pagina. Leuke bundel voor gevorderde anderstaligen.

Over Linda Verstraten

Linda Verstraten (Goirle, 3 april 1992) is een Nederlandse musicalactrice en zangeres.

Biografie

Verstraten studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als kind zat ze bij TiKiKo (Tilburgs KinderKoor). Op Factorium doorliep ze de Music All Factory voor zowel jongeren als volwassenen.

Direct na haar opleiding heeft ze in Maagdenburg in het ensemble van The Rocky Horror Show gestaan. In het seizoen van 2016/2017 stond ze in de het ensemble van de musical Ciske de Rat van Stage Entertainment en was ze tevens ook cover van Suus Bruijs en Bet. Naast deze producties speelde ze ook bij Theatergroep Zwerm. Dit is een educatieve theatergroep die voorstellingen speelt voor kinderen op basis- en voortgezet onderwijs. In 2016 heeft ze als solist gezongen bij Welcome to the Sixties, een theaterconcert door Shelton Telesford. Verder treedt ze op als zangeres bij verschillende gelegenheden …Lees verder op Wikipedia