Dvd
Engels

Once upon a time. Het complete derde seizoen

Adam Horowitz (scenarist), Edward Kitsis (scenarist), Mark Isham (componist)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een aantal sprookjesfiguren zit door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder vast in het dorpje Storybrooke, Maine. De meeste van hen zijn zich niet bewust van hun lot en de vloek kan alleen gebroken worden door Emma Swan, de inmiddels volwassen dochter van Sneeuwwitje. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Once upon a time. Het complete derde seizoen / created by Adam Horowitz and Edward Kitsis
Scenarist
Adam Horowitz Edward Kitsis
Componist
Mark Isham
Acteur
Ginnifer Goodwin Jennifer Morrison Lana Parrilla
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, © 2015
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2013-2014
Speelduur
ca. 900 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418452292

Besprekingen

Seizoen 3 (2013-2014) van de ABC-televisieserie die werd bedacht en geschreven door Edward Kitsis en Adam Horowitz, die eerder al samenwerkten in ‘Lost’. In de hoofdrol Jennifer Morrison, o.a. bekend van de serie ‘House’ waarin ze dokter Cameron speelde. Het verhaal gaat over een reeks sprookjesfiguren die door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder Regina vastzitten in 'onze realiteit' in het fictieve, maar aardse dorpje Storybrooke in de staat Maine. De meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot, maar de vloek kan gebroken worden door Emma Swan, de volwassen dochter van Sneeuwwitje en haar prins. Ze wordt geholpen door haar tienjarige zoon Henry, die ze als baby afstond voor adoptie en die in het bezit is van een magisch sprookjesboek. In 2012 en 2013 genomineerd voor meerdere People's Choice Awards en Teen Choice Awards. Uitgezonden op Net5. 22 afleveringen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Adam Horowitz

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Adam Horowitz (4 december 1971) is een Amerikaans schrijver en televisieproducent van onder andere Lost en Once Upon a Time.

Carrière

Horowitz begon zijn studies op de Universiteit van Wisconsin, waar hij een bachelor haalde in 'Radio, Film en Televisie'. Hij leerde er ook Edward Kitsis kennen, en samen trokken ze naar Los Angeles om er te werken aan hun carrière. Ze kregen de kans om mee te werken aan scripts van Popular, en kregen de kans om mee te werken aan de hitserie Lost, waar ze al snel beide deel gingen uitmaken van het vaste schrijverscollectief.

Tegenwoordig is hij de (uitvoerend) producent en bedenker van onder meer Once Upon a Time.

Hij is getrouwd met Erin Barrett Horowitz.

Suggesties